2009.09.01. 18:00

Egy teát, uram

Címkék: ciki szentendre




Vasárnap este végre eljutottam a belvárosba, hogy beleszagolhassak a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva valami szösszenetére. A pénteki kavalkád személyes lustaságom, a szombati Kecsés-koncert más program miatt maradt el. Maradt a vasárnap, a kamarazene, kis esti vacsival a főtéren, állítólag a legjobb étteremben. A vendéglátás helyi pápájánál.

Szerettünk volna a város és az étterem nevéhez méltó kiszolglást kicsikarni. Először nem kértünk sokat, csak egy teát. A pincér szerint erre a válasz: „fektét? gyümölcsöt?” Szerettük volna látni, hogy a fekete az mégis milyen, meg ugye gyümölcsből is van egy-két féle, meg tudtommal van zöld tea is. Úgy általában. Hogy itt is-e, kezdem kétleni.

Beszalad, kiszalad a - szemmel láthatóan nyári idénymunkás, pincérnek nem látszó - fiú, majd pár perc múlva odasöpört izére terel egy maroknyi filtert, amit egy zöld posztós dobozban - talán tényleg filtertartó lehetett, amikor még voltak benne fakkok - úgy nagyjából elterelget. Lesz, ami lesz, mondjuk, válasszunk vakon, mert hogy fekete az bizony nincs a tálcán. Szegény srác padlón van. Kezében a kincsesláda, valahol a zsebében egy félig megkezdett rendelési lap. Segítségért a szomszéd pincért hívja. Megppróbáljuk újrakezdeni a rendelési folyamatot. Megpróbáljuk megtudni, milyen az az olyan.

Közben bort is rendelünk. A színek itt stimmelnek. A fehér az fehér, a vörös az vörös. A tájegységgel már gondok vannak, a pincészet kérdése pedig egyenesen magas labda. A pincészeti faggatózásokról leteszünk, elég ha hoznak egy Earl Gray-t, a bor már mindegy is, csak ártson. Meg is jön a tea: Sir Morton...

A tea és a bor is finom, persze. A cézársaláta isteni, a többi is pompás. A sorozatos bakik kellemetlenek. Nekem, szentendreinek persze nem veszi el a kedvemet a várostól. Mellettün egy japán család ült le. Talán nem utoljára ebben a Bukarest melletti kisvárosban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ryzsy.blog.hu/api/trackback/id/tr561352827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.