Címkék: film báthory képmás




Báthory Erzsébet a nemzetközi közvéleményben nem a magyar dinasztia tagjaként, hanem a női drakulaként ismert. A róla szóló legendák - amelyek szerint fiatal lányok vérében fürödve nyert örök szépséget és ifjúságot - a Guinness Rekordok Könyvéig röpítették. A véreskezű grófnő a mai napig megosztja a történészeket és a közvéleményt, de Juraj Jakubisko szlovák rendező filmje elkergeti a vámpír mendemondákat. A film január végétől végre a magyar mozikban is látható.
Végre - ismétlem meg, hiszen a 2008-ban elkészült film nem mindennapi hányattatásban részesült, botrányoktól sem mentes úton jutott el végül a hazai premierig. A közös cseh-szlovák-magyar koprodukcióból szép lassan szorult ki a magyar fél, a magyar forgatási helyszínek is elfogytak a forgatás ideje alatt; egy producer ki is szállt a végén, és a hazai mozgókép-támogatás is veszélybe került. A kelet-európai régió legdrágább filmjeként emlegetett alkotás 3 milliárd forintnyi euró összegbe került, bár ennek nagy része valószínűleg díszletre és jelmezre, a 45 helyszínre és a 4000 statisztára ment el.
 

A cikk a Képmás Magazin februári számában folytatódik 

A bejegyzés trackback címe:

https://ryzsy.blog.hu/api/trackback/id/tr881649099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.