Mivel egymagam nem vagyok mértékadó médium, csak egy magánzó zugfirkász, így igencsak megtehetem, hogy kihagyom a sorozat hatodik részét. Annyira gyenge volt, hogy már a címére sem emlékszem. Nagy Viktor Oszkár filmje ugyan nem olyan rossz, egész egyszerűen csak nincs címe. Hajónapló - 7. rész: ez a címe a Hajónapló című sorozat hetedik részének.

A rendező elsősorban tavalyi sikerével vált ismertté, hiszen a 2009-es Magyar Filmszemlén megnyerte a külföldi kritikusok által odaítélt Gene Moskowitz-díjat. A történet itt is a magyar ugart mutatja, csak most éppen a yachtkikötőben.

Híres, ismert és most már elismert író (Rajhona Ádám); szépen felöltözve, balatoni házának teraszán ad entellektüell interjút nemrég kapott kitüntetése okán. A szép képet egy-két snitt után a valóságos költő váltja föl: fehér atlétatrikó, igénytelen környezet, bunkóság és csöpögő sör mindenfelé. A Victor Hugo-t eredetiben idézgető íróból rendszerváltáskor 10 forintért privatizált yacthján kimotorozva lesz visszataszító fazon.

Ez persze csak egy a számos különbség között, ami az íróban rejlik. És csak egy a között, amilyen volt és amilyen lett ebben a ma már mindent megengedő, ám a régi világ terheit egyenként, minden emberben máig cipelő világban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ryzsy.blog.hu/api/trackback/id/tr221968766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.