2010.05.01. 19:04

Magyar-e vagy nagylaci?




"Laci, ismerős még a dallam?" - feszítette ki transzparensét a veszprémi kézilabda B-közép a mai Barcelona elleni negyeddöntő visszavágón. Azt leszámítva, hogy a magyar sportkultúra ismét bebizonyította, mennyire nem méltó a profi címre, azt sem gondolhatjuk komolyan, hogy a spanyol magyar ex-szegedi átlövő átállni készül a sötét oldalara. Semmi sem ilyen fekete-fehér.

A szokás szerint hamis és férfias magyar himnusz alatt a némán álló Nagy Lászlót mutatja a kamera, majd az említett banner felé fordul. Hogy mi vette rá az alkotóját, hogy kitegye: talán a 15 mp hírnév, talán a fűtő hazaszeretet, esetleg Nagy Lacit akarták meginogtatni? Lehetetlennek tűnő ötletnek tűnik, ám a meccset végignézve nem is annyira, hiszen a Barcelona egy félidőnyi nagylacit azért elvesztett.

Mégha nem is szükségképpen védendő írom le, de megértem az elvesztegetett félórát, elsősorban lelki értelemben. Nem akarom védeni, hiszen a kétméteres átlövőt sosem tudtuk rajtakapni azon, hogy a válogatottban a közelébe érjen a barcelonai teljesítményének. Az öt évvel ezelőtti hihetetlen teljesítménye, amellyel BL-győzelmre vezette klubját, máig felfoghatatlan, a magyar nemzeti mezben kevés hasonló küzdeni akarásáról tudnánk beszámolni.

Nagy Lacinak, úgy tűnik, mindig is a klub volt az első, és az ma is, ebben a köztes állapotban, sem nem magyarként, sem nem spanyolként. Vagy talán mindkettőként, ki-ki döntse el. A Nagy Laci körüli hiszti típikusan magyar. Hazaárulózni, kifütyülni, eleve(nen) eltemetni és még átkot is szórni a 10 éve Katalóniában élő, ott játszó, ott megházasodó, gyermekét ott nevelő emberre finoman szólva is kérdéses. Eklemovics, Puljezevics, Sirina vagy Zsitnyikov esetén persze kevésbé horkanunk fel. Egy különbség így is akad: utóbbiak nem kerültek (volna) be a szerb és az orosz válogatottba. Nagy László be tudna a spanyolba. Is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ryzsy.blog.hu/api/trackback/id/tr961966977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

isssti 2010.05.01. 22:26:50

Van ez az érdekes "ballib" embertipus, amely ha csak annyit hall, hogy nemzet, vagy haza -neaggyisten magyar zászlót, nemzeti jelképet lát nálad, egyből teljes gőzzel lenáciz...sőt, gyanitom: szive és lehetősége szerint le is lőne, gondolkodás nélkül..
..persze mindezt a tolerancia és a másság tiszteletének szent jelszava előtt!
..milyen kár, hogy ennek most vége lesz! ;o))

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2010.05.01. 22:27:57

azért szerencsére sokan gondolják, hogy az egészben nem az a probléma, hogy a spanyol válogatottban játszana (akár csak a több pénz miatt), hanem ez a ködösítés, amit egy éve művel. Bodrogi pl. le volt itthon tojva, megpróbálta, hazajött tekerni, de nem kellett - hát elment. és ettől nem hazaáruló. ugyanúgy évek óta Franciaországban él, ott van családja, élete, de ő ezt be is vallotta. van neki ez az izéje, valami gerinc, vagy mi...

nem szeretném Nagy Lacit a válogatottban látni, na.

Jim Raynor 2010.05.01. 22:33:22

@isssti:

"..milyen kár, hogy ennek most vége lesz! ;o))"

már éppen ideje :D

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.01. 22:34:46

@jacobsson: Puskás Öcsi nem valami erős példa. Ő nem átigazolt a spanyolokhoz, hanem itthagyott egy veszélyes és kellemetlen országot, ahová végül hazatért. És ahová akkor nem térhetett volna vissza két hét múlva, mondván, hogy fiúk, marha voltam, bocs, itt vagyok újra, mert kivégezték volna. Ide jó pár évig a lábát sem tehette be. Nagyot nem üldözte el innen senki, hanem mivel a spanyol klubban jól keres, spanyollá akart válni.

Öcsi négy meccset játszott a 62-es VB kapcsán, gól nem tudott lőni, ellenünk hálistennek sosem kellett játszania, és a spanyol válogatott azon a VB-n csoportutolsóként végzett. Nem tudhatjuk, hogy Öcsi rossz játékában mennyi szerepe volt annak, hogy új hazája válogatottjában kellett játszani. Nem biztos, hogy jól aludt. A spanyolok nyilván örömmel fogadták a csapatukban, ahogy mi is örömmel fogadjuk az új állampolgár játékosainkat. Ám be nem vallottan akár, de ott van a lelkünkben, hogy a másik oldalról nézve nem bocsátanánk meg neki. Természetesen nem azokról van szó, akik még növendék korukban kerültek hozzánk, ők egészen más eset.

isssti 2010.05.01. 22:35:45

@mehr luft:OFF köszi a művelt, költői hangnemű helyreigazitást - mindig jóleső érzéssel tölt el igazi művelt úriemberek társaságát birni( félre ne érts, nem rőlad beszéltem :o) - szóval: Gera és Kúmanervin kölcsönösen nem szivlelték egymást, minek folyományaként a messze legjobb magyar játékost emlitett szövkap. kihagyta a kezdőből-ahogyan azt magad is helyesen, f*szságbeszéléstől mentesen megjegyezted- -amire Gera hazament (ez sem éppen szép dolog, de valahol megértem..)

Hát ez történt Lellén - egyet beszélünk mi, csak nem ugyanúgy ..de én legalább észreveszem ;o)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.01. 22:36:59

@Leonard Zelig: várom a válaszodat az okádás ügyében.

isssti 2010.05.01. 22:41:02

@1szerű mozdonyfütty: Majd meglátjuk mi, s hogyan fog változni, mindenesetre elmúlt 20 évben szerzett empirikus tapasztalataim azt súgják: van okom optimizmusra..

..az meg, hogy egyesek zsebeiket tömik, mindig is volt és lesz: de nagyon nem mindegy, hogy hányan és mekkora zsebeket -valamint, hogy mindemellett még miket tesznek-nemtesznek.

...kész talány az egész..

dombovarivanda 2010.05.01. 22:43:28

@Jim Raynor: a hazaszeretet, és a nemzeti öntudat domináns részét képezi egy ország kultúrájának, és elengedhetetlenek a nemzet túléléséhez.

sajnos azonban leginkább olyan emberek verik a mellüket ezen hangzatos szavakat zászlajukra tűzve, akik a közös serpenyőbe soha semmit nem tesznek, kisszerű életüket bevégezvén utánuk semmi nyom nem marad. hogy ők is magyarok, a nemzet számára irreleváns. az ilyen emberek számára az egyetlen lehetőség, hogy más sikereit meglovagolva éljék meg a nemzeti tudatot. mások sikerének büszkesége dagasztja a mellüket, amit a nemzeti közösség címén sajátjuknak tekintenek. mindenki aki ezt megcsorbítja, rögtön hazaárulóvá, idegenszívűvé válik a szemükben.
Nagy Lacit személyesen is ismerem, Csaszit, Grebenárt kisiskolás koruk óta. mindannyian nagyszerű sportemberek, akik sokat tettek azért, hogy a névtelen tömegek büszkeségtudatát hízlalják. az ilyen sportolók bőven kiérdemelték azt, hogy az életüket ott, és úgy éljék, ahogy nekik a legjobb. akiknek ez fáj, azokat csak sajnálni lehet.

isssti 2010.05.01. 22:44:21

@Androsz: már bocs, h. belekotty, de a választ megirtam 22.26-kor jegyzett hsz-omban: ennél jobban ő maga sem fogalmazhatja meg.. ;o)

vandorfenyo 2010.05.01. 22:48:09

@Androsz: nagyon tevedsz. A fel polovalogatott is kintfelejtkezett, meg rengeteg mas sportolo es nagyon sokan visszajottek, mert megigertek nekik, hogy nem lesz bajuk. Gondolod, hogy Puskast meg Kocsist nem fogadtak volna vissza? De nem Puskast akarom bantani ezzel egeszen mas tortenelmi idok voltak es nyilvanvaloan O is a SAJAT erdekeit tartotta szem elott. Azert, akarhogy is, de nem csinalt lelkiismereti problemat abbol, hogy spanyol allampolgar es valogatott lett kesobb! De pont errol szolna a tolerancia a nagy hazafias magyarkodok reszerol, hogy amennyiben Puskast el tudjak, tudtak fogadni, akkor Nagy Lacival nem kellene igy banni. Amugy pedig nem lennek az O boreben, egy borzasztoan nehez dontest kell meghozzon. Mert szerintem meg nem hozta meg.

isssti 2010.05.01. 22:48:59

@dombovarivanda: klassz dolgokat irsz és biztos sok igazság van bennük, de egy dolgot nem lenne szabad elfeledni: a tények azok makacs dolgok: a hazaárulás pedig csak hazaárulás -akár magyar, akár spanyol akár xy a szine..

..persze ennek is vannak fokozatai: nem ez a legsúlyosabb - de azért a "nagyszerű sportember" jelzőtől való megfosztást bőven kimeriti ..és akkor még ,úgy vélem, nagyon finom és visszafogott voltam..

mehr luft 2010.05.01. 22:50:37

@isssti:
""Kúman" edző tiltotta ki" kontra "kihagyta a kezdőből [...] Gera hazament"
szerinted a fenti két mondatnak a jelentéstartalma megegyezik?
kurva jó lehet egy olyan leegyszerűsített világban élni, mint amilyenben azt te teszed :(

vandorfenyo 2010.05.01. 22:54:31

@dombovarivanda: ezzel a logikus es tiszta gondolkodassal nem leszel nepszeru bizonyos korokben, sajnos. De en legalabb minden szavaddal egyetertek, ha ez szamit... :-)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.01. 22:54:53

Ott van Hunyady Emese példája, aki az osztrák zászlóval mutathatta be jutalomkörét, mert akkor már osztrák válogatott volt. Nálunk akkor abban az időben a gyorskori egy elég rozogán megtámogatott sportág volt. Ez az idő sajnos még azóta is tart. A városligeti műjégen tudtak edzeni, abban az esetben, ha a gyengécske masina által összetunkolt jég nem olvadt szarrá a szokásos szottyos téli időben. Tehetséges volt, mint ezt igazolta is, és itthon nem jutott volna semeddig. Az itteni osztrák-magyar edzője feleségül vette, és így könnyen adódott az ötlet, hogy legyen az osztrák válogatott tagja. Nem haragudtunk rá, csak szomorkodtunk azért, mert külföldinek állt. Pedig ha itthon maradt volna, a magyar válogatottban legfeljebb csak elindulhatott volna, aztán annyi, vagyis nem vont meg tőlünk semmi várhatót.

Ott van Nadia Comaneci esete is, aki egy kalap érmet szerzett a románoknak, aztán kiment Amerikába, de már csak edzőnek, soha nem versenyzett többet. És tudjuk, hogy Románia 1984-ben egy elég elmebeteg ország volt.

Szóval Nagy példája nem sorolható be az egyszerűbb esetek közé. Ráadásul friss ügy, mellesleg ez a hezitálás hozzá, hogy most magyar legyek-e vagy ne, nem is tudom, szerintetek hanyas ablakot válasszam? Eljátszotta a becsületét, kész, vége.

dombovarivanda 2010.05.01. 22:55:36

@isssti: könnyű elfelejteni, hogy egy sportoló nem hős katona, hanem bizony ember, és mint minden ember vannak saját önző érdekei. aki ezeken túl tud lépni, és egy nemzet érdekeit a sajátja elé helyezni, az olyanok neve örökké fennmarad.

nyilván nem mindenki ilyen. Nagy Lacinak mérlegelnie kell, ha úgy hozza a sors, hogy a saját érdekeit helyezi a magyarsága elé, az sokaknak jogosan csalódás. ettől még nem lesz hazaáruló. sokat tett már Magyarországért, aminek nem mindig volt meg a becsülete. nekem továbbra is nagyszerű sportember marad.

vandorfenyo 2010.05.01. 22:55:38

@isssti: neked halvany gozod sincsen a "hazaarulas" valodi ertelmevel...

Jim Raynor 2010.05.01. 22:59:14

@dombovarivanda:

élje ott az életét, ahol a neki legjobb. ez nem fáj senkinek. de fenntartom, hogy ha egy másik ország válogatottjában játszik, azzal szembeköpi a hazáját.

egyébként meg, attól, hogy nem vagyok élsportoló, hanem "csak" dolgozom becsülettel, és felnevelek majd tisztességgel 1-2 gyereket,nem gondolom, hogy "kisszerű" lennék, aki "a nemzet számára irreleváns". te minden bizonnyal élsportolóként vagy többszörös Nobel-díjasként írhatod majd a neved a magyar történelem nagykönyvébe.

b0lha 2010.05.01. 22:59:43

@Jim Raynor: akinek nem inge, ne vegye magara. aki kepes tisztesseggel szurkolni ugy, h kozben nem gyalazza meg a masikat, az nem tirpak. errol ennyit.
tok mind1, h mi az ugy hattere. a viselkedeseddel peldat mutass, ne pedig elrettents. azaz, azt kene inkabb mutatni laszlo szamara, h latod lacikam, nem fujolunk, nem ugatunk, akkor ugye elvarhatjuk, h te is nyiltan es tisztan beszelj velunk?
na mind1...

isssti 2010.05.01. 23:02:26

@mehr luft: de én legalább képes vagyok szalonképes stilusban is megfogalmazni gondolataimat..
Ami a konkrét problémakört illeti: próbáld meg észlelni a finom nüanszokat:

1.valakit nem szivlelek 2.nem ám direktbe rúgom ki(az túl "egyenes") 3. adok egy olyan feladatot, ami számára ezzel egyenlő(kihagyom a csapatból-görcsöljön a kispadon..)

Persze ez csak az én olvasatom, nem feltétlen szó szerint igaz: csak próbáltam megvilágitani számodra az elméletemben rejlő finom logikai kapcsolódási pontokat...
Igy már jó, ugye?

somogg (törölt) 2010.05.01. 23:04:21

@isssti: olvasgatom a kommentjeidet, megis honnan veszed a batorsagot, hogy barkit is hazarulonak nevezz? jatszod itt a csalhatatlan bolcset. Ha valaki viselkedesevel nem ertesz egyet, de a jelzokkel azert ovatosabban kene banni!

Henry The Navigator 2010.05.01. 23:06:18

@dombovarivanda: "az ilyen sportolók bőven kiérdemelték azt, hogy az életüket ott, és úgy éljék, ahogy nekik a legjobb". Ezt speciel nem is vitatja senki, itt Laci válogatottságáról és az ehhez való hozzáállásáról van szó.Korábban már írta valaki: ha egy évvel ezelőtt kijelenti, hogy a spanyol válogatottat választja, már rég nem lenne téma.

isssti 2010.05.01. 23:08:22

@redlands: most erre olyan szép és egyszerű lenne azt irnom, hogy te viszont nem tudsz irni az anyanyelveden..
..de hagyjuk a kicsinységeket: ajánlom figyelmedbe hasonló eset fogadtatását egy általad valszinűleg mintának itélt Ny-európai országban..lehet, hogy meg fogsz lepődni és ennél sokkal durvábbakkal találkozol..

A kézissrácot illetően: hazaárulás is van icipici, meg hatalmas: biztosithatlak, saját nemzeti lelke csúnyán megcsonkittatik ebben a folyamatban, és ezt ő is pontosan olyan jól érzi legbelül..

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.01. 23:10:19

@isssti: Azért elolvastam volna az ő változatát is. :-) Egyébként közben utánanéztem, és úgy néz ki hogy csak egy senki kis provokátor, trollkodni jár csak a blogokba, szóval elfelejthetjük.

@redlands: Rendben, elfogadom az ellenpéldádat, nem biztos, hogy Öcsinek ne lett volna választási lehetősége. Habár azt hozzá kell venni, hogy ő katonatiszt volt, legalábbis formálisan, emiatt nem biztos, hogy ugyanolyan elbírálás alá esett volna. Egy 56-os Haynau esetleg példaként mutatta volna fel az Aranycsapat legendájának fejét is. Mindegy. Arról, hogy nem csinált belőle lelkiismereti problémát, írtam, lehet, hogy csinált. Viszont amikor bő két évtized után hazatért, már régen más világ volt, és elmúltak az akkori érzelmek, megbocsátással és szeretettel fogadták itthon, mert kiemelkedően nagyot alkotott a magyar haza dicsőségére. Amikor egyszer, valamikor a 80-as években, Barcelonában taxiba kellett ülnünk, a sofőr valahogyan megtudta, hogy magyarok vagyunk, és a Puszkász volt az első, amit ragyogó ábrázattal mondott rá, és még néhány név az Aranycsapatból. Aki a magyar népnek ez a jelképe lett világszerte, követhetett el hibákat, mégis megmaradt az emberek szívében. EGyszer a MÁV kórház neurológiájának a várójában megláttam, csak egy pillanatra, sajnos már nagyon rozoga állapotban üldögélni talán a feleségével. Csak úgy halkan odaszóltam a feleségemnek, hogy "Láttad? Az Öcsi." Ikonként nagyot is lehet zuhanni, de a nép hajlamos a megbocsátásra. Lehet, hogy Nagy Laci is ez lesz egyszer, de ahhoz még jó sok időnek kell eltelnie.

túrógombóc 2010.05.01. 23:11:24

remélem,ha olvassa ezt a sok fröcsögő bunkót,pont leszarja a véleményüket,bont egy cervzát ésfeltesz egy gyönyörű flamencot.aztán legközelebbi adandó alkalommal ismét szarrá veri az ELLENSÉGET!!!irigy egy népség...további szép estét!

b0lha 2010.05.01. 23:12:05

@Jim Raynor: mellesleg meg annyit fuznek hozza a hazaszeretetrol alkotott velemenyedhez, hogy ha letezik hazaszeretet, marpedig letezik, akkor sajnos letezik olyan is, h vkibol ez elvesz. ien, vagy olyan uton, de kihalhat az emberbol. ez nem jelenti azt, h egybol meg is gyulolne az orszagot. de sok-sok gondolkodas utan szamot vet, es otthagyja az orszagat, mert ugy latja, elete igy lesz jobb. vagy, gusztustalan csinadrattaval kivonul, es minden erejet arra forditja, h uj nemzetenek szineben tetszelegve porig alazza egykori hazajat. nos, latod, ez a hazaarulas, es azert azt nem gondolnam, h nagy laszlo elerte volna ezt a szintet.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.01. 23:12:38

@Henry The Navigator: "Korábban már írta valaki: ha egy évvel ezelőtt kijelenti, hogy a spanyol válogatottat választja, már rég nem lenne téma." De azért ha egy EB-selejtezőben ellenünk lép majd pályára, például, akkor azért fel lehet készülve a mogorva hangulatra.

dombovarivanda 2010.05.01. 23:14:41

@Jim Raynor: Nobel díjat valószínűleg soha nem fogok kapni, élsportoló sem vagyok. ami tehetséget kaptam azt igyekszem Magyarország büszkeségére kamatoztatni. hogy ez mennyire sikerül majd elválik. ha mégsem, akkor bizony egy leszek a névtelen tömegből én is :)

mehr luft 2010.05.01. 23:15:27

@isssti: szóval a két mondat jelentéstartalma nem egyezik.
nem túl egyenes dolog úgy játszani a szavakkal, ahogy a pillanatnyi érdekeid kívánják.
de majd "a dolgok csak szépen lassan visszatérnek a normális, egészséges kerékvágásukba: csak figyelj-fülelj, hogy milyen csuda dolgokat fogsz tapasztalni! ;o) " :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.01. 23:15:49

@túrógombóc: Hát, legyen neked is szép estéd, honfitárs. Ha Nagy majd idejön, hogy szétverjen bennünket, ellenséget, akkor nem lesz kimondottan könnyű dolga. Nem lehet egyszerű azok ellen játszani, akiket korábban ő is a honfitársainak tartott, akik egységesen őt fújolják és még érti is minden átkukat. De nem fogom sajnálni.

vandorfenyo 2010.05.01. 23:16:13

@Androsz: rendben, de ne itelkezzen senki sem, hiszen akarki akarmit is erez, meg Laci nem dontott. A pakliban benne van az is, hogy marad. Pl Mocsay meggyozo erejeben is lehet bizni, ha egyaltalan kell eros meggyozes...

Jim Raynor 2010.05.01. 23:17:40

@b0lha:

és "szegény" nagy lászlónak ugyan mi oka volt rá, hogy kihaljon belőle a hazaszeretet?

"es minden erejet arra forditja, h uj nemzetenek szineben tetszelegve porig alazza egykori hazajat"

öööö egy spanyol-magyar válogatott meccsen nagy lászló vajon nem erre törekedne?

Leonard Zelig 2010.05.01. 23:17:52

@isssti: Valakit nem *szívlelünk, hanem szívelünk nagymagyar hazaszerető barátom...

Jim Raynor 2010.05.01. 23:19:04

@dombovarivanda:

azért az országot mégiscsak alapvetően a névtelen tömeg alkotja.... :D

-rizs- 2010.05.01. 23:19:39

Mi van akkor, ha a nagy ketoldali gyulolkodesben azt is felvetjuk, hogy esetleg nem tud donteni? Pl. ugy gondolja, hogy o magyar, ugyanakkor a sportoloi enje tudja, hogy szakmai karrierje csucsara csak a spanyolokkal van eselye feljutni. Szerintem rohadt nehez dontes lehet.

Amint latjatok, ekezetek nelkul, kulfoldrol irok :)

túrógombóc 2010.05.01. 23:21:05

@Androsz:bármennyire is sajnálom,a legtöbb hozzászóló szerint nem vagyok a honfitársatok.de pont leszarom,bontok egy cervezát,felteszek egy gyönyörű flamencot és iszom az egészségetekre!nincs harag!

túrógombóc 2010.05.01. 23:32:15

és ha netán a magyar válogatottság mellett dönt és még sikereket is ér el,akkor persze majd mindenki"ezaz Lacikám,mi nemisúgygondoltukámigaziból".sajna ismerős

isssti 2010.05.01. 23:38:38

@somogg: "a tények makacs dolgok, Pelikán elvtárs" -hogy klasszikusokat idézzek.
Másszóval adott tényállás: valaki (bárki) a nemzeti válogatott csapatkapitányaként (lettlégyen bármely nemzeté is)egyszer csak úgy dönt, hogy ő pedig más állampolgárságot választ és másik nemzet csapatát erősiti -akár hazája ellen is..

Hát nem tudom, nekem a tények nem a "nemzet sportolója" cimet sugallják - vagy tévednék?
..ugye hogy nem? ;o)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.01. 23:40:37

@Leonard Zelig: Jaj de jó, hogy visszatértél! Olvashatom végre a válaszodat a 22:11:16-nél feltett kérdésemre?

isssti 2010.05.01. 23:43:02

@Androsz: bocs, de elvesztettem a fonalat: biztos, h. ezt nekem irod ..szerintem csak nekem cimezted -téves irányitószám..

isssti 2010.05.01. 23:44:45

@Leonard Zelig: csak ennyit birsz irni? ..végülis ez is valami: komoly hibán kaptál- mit mondjak: brávó, 2 mezei pirospont!

somogg (törölt) 2010.05.01. 23:44:50

@isssti: Ez az ember nem kemkedett, ez nem haboru. Monjuk nem tudom mit varok egy olyan embertol aki hisz egy magyar politikai partban. Hulye vagy. A tenyek tenyleg makacs dolgok.

JimK1rk 2010.05.01. 23:44:58

Ha palyara lep a spanyolokkal akkor nem magyar!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.01. 23:49:14

@redlands: Kérdezlek téged, Nagy Laci, akarod-e hites feleségedül az itt megjelent Magyarországot? - Hát, még gondolkodnom kell egy kicsit.

És ha ezek után az após, "pl. Mocsay meggyőző ereje" hónapok múlva segít a vőlegénynek úgy dönteni, hogy "él az ajánlattal", akkor szerinted a várakozó násznép tapsviharban tör ki, és kezdődhet a mulatság? Szerintem egy érzelmileg nagy fontosságú döntés előtt hónapokig habozni nem jó taktika. Csak ennyire fontos neki a választandó hites feleség? Akkor már inkább ne is mondjon igent.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.01. 23:53:38

@isssti: Igen, de már a múltba vész a szál kezdete, fátylat rá. :-))

Henry The Navigator 2010.05.01. 23:58:27

@túrógombóc: Miért, jobb volna ha akkor is fújolná mindenki, amikor a magyar csapatban játszik? Akkor lennénk következetesek?Vagy mit kéne csinálnia a nézőknek, a drukkereknek? Ennyi időnyi tétovázás után,amúgy NL sem várna vastapsot és bravózást az első meccsén, azt hiszem.

b0lha 2010.05.02. 00:02:51

@Jim Raynor:
az elso kerdesedre az a valaszom, h fogalmunk sem lehet arrol, h mik lehetnek a hatterben, es csak es kizarolag a sajtora meg az internetre tamaszkodni sztem meresz dontes.
a masodikra pedig az, h latszik h nagyon vegletekben gondolkozol, es h sose voltal versenysportolo. amikor a palyan van az ember akkor kurvara nincs nemzet, meg nep, meg stb. van kek csapat meg piros csapat. ha en a kekben vagyok akkor le kell gyoznom a pirosat. leszarva h honnet jott, meg h kicsoda. csak tobb legyen a pont. ugyh sztem a valasz nem.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.02. 00:24:35

@b0lha: "amikor a palyan van az ember akkor kurvara nincs nemzet, meg nep, meg stb. van kek csapat meg piros csapat."

Reménykedem... Ugye te sosem voltál válogatott sportoló?

Csak mert ha lettél volna, és az után is ezt mondanád, akkor az edződ nagyon szégyellné magát.

Ugyen hallottad már emlegetni a "címeres mez" fogalmát ilyen-olyan sportokban? Kérdezősködj. Azt fogod találni, hogy a válogatott sportolóknak "kurvára van nemzet, meg nép, meg stb." Nem untatlak történetekkel. Nem kell velünk foglalkoznod, kérdezd meg annak az országnak a lakóit, ahol most laksz, hogy nekik mi is a véleményük a témáról. Bizonyára egy nagy, nyitott lelkű, lelkében az egész világot átölelő ország lehet, nem ilyen "provinciális", "magyarkodó" porfészek, mint emez itten, szóval jó esélyt kell adnunk annak, hogy az utca embere hozzád hasonlóan gondolkodik a nemzet, meg nép, meg stb. ügyéről. Gondolkodom, hogy hol lakhatsz, de most egyetlen európai ország sem jut eszembe, szerintem Latin-Amerika sem lenne jó vadászterület, Kanada hitvallását a nemzetről most hallhattuk a téli olimpia megnyitóján, a költő szavait üvöltve megtapsoló közönség előtt, az USA lakossága között rekordot döntő eladást regisztrálhatnak nemzeti zászlók terén, ott még egy falusi zsíroskenyérmeccs előtt is eléneklik a himnuszt, szóval nem tudom. Talán valamelyik afrikai diktatúra lehet a te mostani hazád? Akkor már értem.

b0lha 2010.05.02. 00:38:34

@Androsz: el vagy tevedve, ekezeteket csak megszokasbol nem alkalmazok, ettol meg magyarorszagon lakom. es ne akard te kitalalni, h az edzom min szegyellte volna el magat avagy sem, mert fogalmad sincs a dologrol. es igen, 1 valogatott sportolonak fontos a nemzetisege. vszinuleg ez a szerencsetlen is ezert vacilal ennyire. de te tuti jobban tudod, mert azt is kitalaltad, h mashol elek, es h sose voltam valogatott. tenyerjoslas van?

b0lha 2010.05.02. 00:41:32

vegezetul csak annyit, h sose szabad elfelejteni, h honnan jottel, de ez sose akadalyozzon abban, h merre mesz....

dean23 2010.05.02. 00:41:49

Szerintem a drukkereké az egészséges felfogás! Egyet értek velük. Tiszteljük és szeretjük azokat a sportolókat akik bár nem itt születtek, de magyar mezben lettek nagyok, pl. Janics Natasa és pokolra kívánjuk azokat akik pár év külföldi munkavállalás után inkább elfelejtenék a hazájukat, mint Nagy Lászlót! Ez így van rendjén! Mindenki foggal, körömmel védi a nemzetiségét még ha sokszor nem is helyénvalóan teszi ezt!
Pl. Barca - Real Euroliga kosármeccsen megjelent a spanyol királyi család! Úgy kifütyülték és szidták őket a hazai katalán drukkerek, mint a pinty! :)))

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.02. 00:42:53

@b0lha: Ember, én nem kitaláltam, hanem kérdeztem, hogy voltál-e válogatott sportoló. Voltál?

Az ékezetekről pedig csak annyit, hogy mivel én nem hittem volna, hogy van itthon, aki "megszokásból" nem használ ékezetes betűket, azt hittem, hogy külföldön laksz. Mondjam azt, hogy most sem lett jobb a helyzet?

b0lha 2010.05.02. 00:49:21

@Androsz: voltam kerettag, de mivel voltak nalam jobbak is a keretben, ezert oket cipeltek versenyezni. pedig hidd el, kurvara szerettem volna en is felhuzni 1 cimeres judoruhat. es buszke is lettem volna ra.
az altalad pedig elkepzelhetetlen "megszokasrol" pedig csak annyit, h ha te telleg, ennyibol, h nem irtam ekezeteket kepes vagy egybol arra kovetkeztetni, h kulfoldon tartozkodom, akkor nem is nagyon gondolom h vitaznom kellene veled, mert csak es kizarolag az elsodleges dolgokbol vonsz le kovetkezteteseket, leszarva minden melyebb, kevesbe sarkitott es felszines korulmenyt... joejszakat neked, jo frocsogest, meg utalkozast, tuti nem nekem lesz strokeom v gyomorfekejem, amikor voroslo fejjel ordibalom h HAZAARULO!

somogg (törölt) 2010.05.02. 00:50:16

@Androsz: amikor Magyarorszagon a hazaszeretetrol hallok, mindig az ugrik be, hogy az adofizetes nem kotodik olyan szorosan ehhez az erzeshez, mint az altalad emlitett orszagokban. Persze ez csak egy gondolat, es tudom, hogy nagyon sokaknal a ket dolog egyutt van meg.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.02. 01:02:19

@b0lha: "Amikor a palyan van az ember akkor kurvara nincs nemzet, meg nep"

Akkor te mi a fasznak akartál volna címeres mezt húzni, te tetű? Csak mert mások ezt akarták hallani tőled? Neked a címer ezek szerint csak egy grafika, egy logó, lehetne a helyén az Opel emblémája is, ha az jobban fizet? A hozzáállásodhoz sajnos illik, hogy te itthon ülve nem vagy képes az anyanyelved által használt, egyébként lényeges jelentésmegkülönböztető szerepű ékezetekre fecsérelni az erődet. Amely ékezetek valószínűleg ott vannak a billentyűzeteden, de ha nem lennének, akkor sem lehet nagy erőfeszítés számodra a helyük megjegyzése.

Nézd, én most nem fogok hozzá az emberré formálásodhoz. Menj békével, élvezd a hazátlanság gyönyörét, csókoltatom az egész emberiséget, főleg a gazdag felét, mert gyanúm szerint te sem Mozambikot akarod a szívedre ölelni a globalizáció jegyében.

nincs_nick 2010.05.02. 01:03:41

@-rizs-: A sportszakmai karrierrel csak az a gond, hogy a spanyol válogatott nem előrelépés a magyarhoz képest semmilyen szinten (kivéve anyagiakat). Ha megnézed az elmúlt 10 év szereplését kb. egy szinten van a két válogatott (utánpótlás és felnőtt), de hosszabb távon (bár ez már túlmutat Nagy Laci lehetséges válogatottsági idején) a magyarnak jósolnék nagyobb esélyeket. (Ehhez mondjuk nagyon kellene a Kárpát-medencei kupasorozat, amely már annyiszor majdnem megvalósult..)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.02. 01:05:40

Srácok, gondoltátok volna, hogy ez a blog ennyi rühes kis ultraglobális patkányt vonz ide? Engem ez nagyon meglep. Tudom, hogy a régimódi káderválogatás már másként megy, de itt ez alatt a pár év alatt ennyi agymosott faszt tudtak ide betelepíteni a "világoskodók"?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.02. 01:23:52

@somogg: Tiszteletreméltó, hogy ennyit tudsz a fejlettebb világ adózási moráljáról, de azt én is megfigyeltem, hogy e téren van mit pótolnunk. Sajnos azok a tanítómestereink, akik külföldi adókörbe eső cégekbe helyezték át a magántőkéjüket, hamarosan a háttérbe vonulnak kis önértékelésre, de meglehet, hogy új tanítómestereink sem mutatnak majd kellően jó például ez ügyben.

Én kábé egy éve láttam valahol néhány grafikont az adózók megoszlásáról és számáról, valamint a befizetett adó korrigált összegéről az utolsó 8-10 évben, talán. Nem tudni, mi lehet az oka, de a görbék erősen lejtettek, ez volt akkor is a tanulság. Mellékesen az volt a tanulsága egy másik, régebbi felmérésnek, hogy azok csalnak el a becslések szerint nagyobb adóhányadot, akiknek a keresete a magasabb. Ez kínos.

Nem tudom, hogy azok, akik a hazaszeretetről beszélnek, miképp helyezkednének el ezeken a grafikonokon, de túl sokan vannak, akik az adó elkerülését személyes dicsőségnek tartják. Talán azért, mert a hazájuk csak egy kék vagy piros mez volt, amit éppen magukra kaptak. Ha sikerülne megértetni velük, hogy VALÓJÁBAN mi is a hazájuk, talán eredmény lenne elérhető még az adóellenőrzések beígért szigorítása nélkül is. Sajnálatos, hogy az elmúlt 8 évben aki a hazájáról bármilyen hittel vagy pátosszal szólalt meg, azt hamar magyarkodónak, nacionalistának (ez miért baj?), nácinak, szélsőjobbosnak minősítették még a tanítómestereink is, akik mind azt sugallták, hogy a hazánk csak egy jelentéktelen és jeltelen pötty az európai olvadékban. Talán ezért is épülhetett ki sok emberben az, hogy majd külföldön adóznak, mellékesen szólva kevesebbet, hiszen úgyis az egész világ a mi hazánk. Kis döccenőt okozott a rendszerben, hogy ugyanezek az emberek viszont nem az olvadéktól, hanem az igencsak elkülönülő magyar költségvetéstől várta az igényei kielégítését. Még ez is javulhat, talán. Például attól, ha megértik, hogy amíg az orvosukat vagy a nyugdíjukat nem az EU fizeti ki, hanem a magyar állam, addig egy rohadt, mocskos barom az, aki az általa megkeresett pénzből az állam számára égetően fontos adót inkább az EU valamelyik igen jómódú államának a kasszájába pottyantja. A hazaszeretetről lehet, hogy beszélnek, de megtanítani nekik, hogy az mi is, eddig nem volt szabad. Majd most változni fog a helyzet, ezt erősen remélem.

Én egyébként nem szeretem a hazámat. Mert szemét, tetves alakok szétdúlták, lerohasztották. Én csak hű vagyok a hazámhoz, mert ez is egy erény tud lenni. A többit meglátjuk.

smartdrive 2010.05.02. 01:35:21

eleve himnuszt játszani klubmeccs előtt megalol

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.02. 01:50:05

@smartdrive: Van ahol szokás. Az olyan klubok idején, amikor már az sem biztos, hogy az anyaországnak egyetlen állampolgára is a pályára lép a klub csapatában, tényleg értelmetlennek látszik. Nem világos, hogy a himnusz kinek is szólna. A nézőknek? A csapat nélkül hallgatni nem olyan jó.

somogg (törölt) 2010.05.02. 02:13:43

@Androsz: Szerintem ezek a sracok ugyanazt adtak elo lopasbol a sajat 4 evuk alatt mint az utanuk kovetkezok, ugyhogy hazaszeretetbol biztosan nem mertekado szamomra a szavuk. Ennek ellenere tiszteletre melto az optimizmusod, ugyhogy csak annyit mondanek, hogy Amen.

H1N1 forever 2010.05.02. 05:26:24

Jó reggelt,kedves hozzászólók! Olvasgatlak benneteket,de valamit nem értek.Miért baj az,hogy az ember ott szeretne sikeres lenni,ahol megfizetik?? Én Szegeden élek,és tudom,ha itt megkérdeztek 100 embert,100 szereti,és igazat ad Lacinak

eladopatron 2010.05.02. 06:56:36

A spanyol (katalán) csapatban se sok spanyol (katalán) van, de a Veszprémben is csak elvétve találunk magyart.

Karipapa01 2010.05.02. 07:27:06

Vajon van-e még egy olyan ország a világon, mint Magyarország ? Itt ugyanis, ha a szurkolók, politikusok, párthívek és szimpatizánsok igazat mondanak, (de hát miért ne mondjanak) a lakosság fele hazaáruló. Mégpedig az a fele, amelyik az éppen szólónak nem tetszik. Nos ilyen alapon lehet, hogy mindenki? Egyszer érdemes lenne készíteni egy statisztikát.

túrógombóc 2010.05.02. 07:45:02

@Karipapa01:sztem nincs még egy,ezért is tart ott,ahol.mint egy aréna,olyan,az erősebb kutya elve.tömény utálat,gyűlölet.egyéni szinten esetleg működhet,de egy ország szintjén nem.szóval,jó reggelt,magyarok!

csatoimi 2010.05.02. 08:27:40

Nagy Laci egy szégyentelen, elkorcsult, gerinctelen valaki. Amikor egy magyarnak, aki hazája válogatottjában is játszhatna, csak a fejében is megfordul, hogy váltana, az menjen melegebb éghajlatra, mert emberileg semmit nem ér, nem több mint egy pénzéhes, hírnévhajhász senkiházi. Minél kevesebb nagy lacit a magyar nemzetnek!!!!!

lüke 2010.05.02. 08:50:48

még mindig magyar,
de így nem lesz majd!
söt a Nagy Levente is, az öccse

Mr.Alinghi 2010.05.02. 08:52:53

Ez egy idióta írás! Tisztelt Sergő Úr! Ön amennyiben külföldön élne 10 évig és megkérdeznék Öntől, hogy jönne-e a válogatottba játszani? Ön is 1,5 évet gondolkodik rajta? Kétségek között hagyva a szurkolókat de leginkább a játékosokat esetleg még barátokat is? Tenné ezt akkor amikor nagy esély van arra, hogy a magyar kézilabda jelentős időre akár évtizedekre is kihullik a legjobb 10-12 csapatból? Szomorú ebben az, hogy Ön annak a sportnak a szurkolótáborát kritizálja akik költséget nem kimélve utaznak a csapattal vagy a válogatottal külföldre szurkolni! Amennyiben a Nagy Lászlóhoz hasonlóan érdektelenség kíséri a válogatottat azt már a jövőben valószínű nem kell megtenni!

Helmut von Offenburg 2010.05.02. 09:04:40

Nekem se jön be Nagy L. viselkedése. Mondja meg mit akar. Meggyőződésem hogy már az első percben tudta hogy nem akar magyar válogatottban játszani. És attól fordul fel a gyomrom hogy spanyol akar lenni ... itt az akar szón van a hangsúly ...
Jó, keressen pénzt mint minden profi sportoló a világon, ez teljesen rendben van. De annak is van határa, ne legyen már minden eladó ... Az a pár ezer euró megéri ? Aki itt született az minket is képvisel, bárhol is éljen. És ő erről lemondott, így ne csodálkozzon hogy megszólják érte. A Puskás Öcsi bizony elsírta magát néha amikor magyar himnusz szólt, pedig vele sokkal keményebben bánt a sors. Szóval, ha a eladta magát Nagy L. viselje annak összes ódiumát. Az én korosztályomnak soha nem volt kérdés hogy a haza, a szív nem eladó, akármilyen szar országban éltünk annak idején. Ha ez nacionalizmus stb..., akkor az vagyok és büszkén vállalom.

pygarro 2010.05.02. 09:08:59

Ez egy rossz írás egy rossz emberről.
Itt nem csak arról van szó, hogy külföldön játszik valaki, vannak így egy páran a futballban is. De nagy l. hazát készül cserélni, de még ehhez sincs bátorsága. Taktikázik, méricskél, időt húz és komolyan az a látszat, hogy már régen nem játszik a magyar válogatottban, legfeljebb csak "ott van"! Meg fog ez a dolog oldódni, mert szépen lassan lehetetlenné válik a visszatérése a válogatottba még ha esetleg úgy döntene is, hogy magyar marad. Meg aztán abban a játékban már köszönet sem lenne. Utoléri őt is a sors, leszálló ágban van már. Maradjon most már ott ahol eddig volt.

pygarro 2010.05.02. 09:16:11

@H1N1 forever: Rossz hírem van számodra, rengeteg szegedi ismerősöm van és százból száz elítéli ezt az embert. És nem azért mert külföldön játszik.Gera is külföldön játszik és ő sem válogatott, mégis micsoda különbség van a kettő között. Lehet, hogy én másik 100 emberrel beszéltem, mint te?

kiraaaaa 2010.05.02. 09:21:47

Felesleges a nácio nevét nagy kezdőbetűvel írni, a magyar helyesírási szabályok szerint: magyar válogatott, s ennyi.
@pygarro: ha jól tudom, Gera sem törekszik a válogatott mezért.

Tessék megfizetni a tudósainkat, sportolóinkat..stb.

isssti 2010.05.02. 09:27:23

@somogg: Látod ez különbözteti meg a kultúrembert a ...inkább nem mondom meg kitől(megfogalmazható finoman és kevésbé finoman): én sosem hülyézném le ismeretlen vtapartnerem, csak azért, mert más véleményen van.
Van még hova fejlődnöd, ugye már te is sejted?

SakiCitizen 2010.05.02. 09:28:06

@Jim Raynor: nem a veszprémi kézilabdás közösségnek, hanem a drukkerek közül azoknak akik tirpákok volt...ne keverjük a szezont a fa...al

isssti 2010.05.02. 09:36:54

@Leonard Zelig: ja, még 1 bónusz rossz hirem van: vettem a fáradságot és megnéztem - szivlelni igenis helyes, használatban levő kifejezés (az általad emlitett szivelni-vel ellentétben)-ha már a vita érdemi kérdéseit érinteni meghaladja erőd, legalább a "melléktémát" jobban megválaszthatnád! -- már nem mintha különösebb jelentősége lenne: tökre nincs! ..kedves hazaszeretetet csak szitokszóként alkalmazó barátom.

isssti 2010.05.02. 09:42:04

@redlands: szerintem nincs szükséged az én példáimra: kis fáradságot veszel, s magad is találsz számosat..

Csak a távoli példa kedvéért: Eto(nem Rába!) nevű szinesbőrű focista nemrég játszott exklubja, a Barca ellen - naggyon sűrű füttyök és anyázások közepette...
..csak hogy lásd a párhuzam különös élét: itt csak egy sima kis klubváltásról beszélünk - haza és válogatottváltás ennél fényévekkel súlyosabb dolog!!!

somogg (törölt) 2010.05.02. 09:47:58

@isssti: nem azert vagy hulye mert maskepp gondolkodsz, hanem mert sehogyan se. Az okoskodo stilusod viszont szorakoztato, ugyhogy ne hagydd abba!

pygarro 2010.05.02. 09:59:50

@kiraaaaa: igen, van különbség ezért is hoztam fel példának: Gera nem akar angol állampolgárságot, pedig lehet, hogy több előnnyel járna, mint a spanyol és ő azt mondta, hogy ADDIG nem akar válogatott lenni, ameddig Koemann a kapitány és nem sunnyog, hogy nem tudom, gondolkodom,izééé, hanem megmondta , hogy mi a szitu. nagy l.- ban is ez a taktikázás, vagy elhallgatás a legundorítóbb.

sidney young 2010.05.02. 10:00:42

Veszprémiek köcsögök. A saját játékosaikra nem tudnak vigyázni a diszkóban. Mire osztják az észt. Gettó környék.// Nagy Laci helyében meg így élnék én is. Megdolgozik a pénzéért. Nap, mint nap kiderül, hogy már megint közpénzeket lopnak az autópályákon, kedvezmény a multiknak, rossz Malév privatizáció. Magyarok adják el az országot. A kitanított orvosok elhúznak. 56-ban sokan kivándoroltak és hátat fordítottak az országnak. Sokan elhagyták már ezt az országot. Menjenek ha kint boldogabbak. Én nem ezt sajnálom, hanem azt, hogy az ilyen köcsögök maradnak itt, mint ti, meg a veszprémi sportkultúra. A fociba is betört az a szemlélte csak ott meg a falábú négereket veszik. Kúlabála és társai. Agresszív ügyetlen majmok.

kpityu2 2010.05.02. 10:09:05

Azért nem kell túlspirázni a dolgot. A világon mindenhol puhítják a renegátokat. És nyilván oda böknek, ahol a legjobban fáj. Már csak taktikai okokból is.

Mécsvilág 2010.05.02. 10:11:19

@sidney young: Veszprémiek köcsögök.

Postod téged minősít. 40 éve Veszprémben élő, tősgyökeres 3 gyerekes, ide adót fizető polgárként visszutasítom ezt a minősíthetetlenül trágár és ocsmány írásodat! Büszkék vagyunk csapatunkra, amely töredék pénzből ért el európai szintű eredményt, mint mondjuk a Barca vagy a Kiel. Nagy Lacival csak egy baj van: hogy ködösít és sunyi módon viselkedik. Már a ókori szentíró is azt mondja: legyen a ti igenetek igen, a ti nemetek nem. Ez a baj Lacival, hogy nem tud őszintén nyilatkozni, hanem azt mondja, hogy most a kezem fáj, most meg éppen más dolgom van.

Leonard Zelig 2010.05.02. 10:32:00

@isssti: Már nem akartam válaszolni, de nyelvi kérdésekben jobb, ha nem vitatkozol, mert ott láthatólag nem vagy pariban. Maradj a köcsögözésnél.
(Amúgy ajánlom a magyar nyelv értelmező szótárát.)

Metál -e a bimetál? 2010.05.02. 10:32:43

azt hittem hirtelen, bede márton írta ezt az igen gyengére sikerült firkálmányt...

somkötőhídfékszerű (törölt) 2010.05.02. 11:18:19

A hazaárulózás szerintem túlzó,azt elsősorban a politikusoknak tartanám fenn.
Nevezzük inkább egyszerűen kurvának,aki több pénzért eladja a testét és szaktudását.Mint pl Staller Ilonka,aki inkább itáliában kamatoztatta nagyobb bevétel reményében adottságait.

csorsza 2010.05.02. 11:47:35

@H1N1 forever: Olvasgass még, biztos álmos vagy, h nem érted. Nem az a baj, h elment vki spanyol klubba pénzt keresni, hanem hogy ez a vki a nemzeti csapatát is aszerint választja, hol fizetnek többet érte. Ráadásul, még gyáva is ezt kimondani. Na, ez a baj.

Henry The Navigator 2010.05.02. 11:50:58

@somkötőhídfékszerű+ mások: A spanyol válogatottságért, Nagy semmi plusz pénzt nem kap,a Barcában keresi az euró százezreket, anyagilag rendezett az élete. Ráadásul tegnap elhangzott a tévében az, hogy már kettős állampolgár(!). Ezek után mondja meg valaki, mi értelme van a spanyol válogatottságának?

Henry The Navigator 2010.05.02. 11:54:01

@csorsza: Ezt mondjuk már sokadszorra, de képtelenek megérteni egyesek...

igaz_ember 2010.05.02. 12:17:13

Nekem nem semmi bajom nincs azzal amit Nagy Laci tesz, sőt azokkal sincs akik kimennek külföldre és azt hiszik, hogy simán hazát váltva boldogulnak. Tegyék, mindenkinek a magánügye, de Lacival az a baj, hogy több mint egy éve össze-vissza beszél. Döntsd már el mit akarsz végre, mert ez nevetséges. "Nem beszélek most a szövetségi kapitánnyal, majd később, most ez a nem jó, most az a nem jó." Komolyan szükségünk van egy olyan emberre aki nem tudja mit akar? És ha megint meggondolja magát? Szerintem ezzel az egész üggyel nem kell törődni.
Mellesleg Éles Józsink nyomába sem érhet semmilyen szintem sem. Sem emberileg sem tudásban és sehogy-sem. Nagy Laci nem hazaáruló csak egy nagyon összezavart ember aki képtelen elviselni, hogy esetleges spanyollá válása után soha nem lehet az számunkra mint előtte volt. Ez az üzlet része, és ebben más nemzet sem tesz máshogy, csak extrém történelem adta esetekben.(Puskás) Nem hazaáruló és nem idegenszívű, de akkor is más kategória, mint az aki nálunk marad és velünk küzd együtt mindvégig. Ez így természetes aki, meg ezt nem érti meg azt sajnálom.Szóval Laci ha spanyol válogatott szeretnél lenni rendbe van. Csak döntsd már el végre!!!!!

nabeul 2010.05.02. 12:22:03

A poszt írója miért lopja a fotót? Vagy miért nem jelöli meg a forrást?

niceboy 2010.05.02. 12:51:45

Nagy Laci nem érdemli meg a válogatott mezt!A sok válogatott meccsén szinte momentuma sem volt(vagy csak nagyon kevés),és ezt döntést a válogatottról,már legalább fél éve ígérgeti.Legyen csak spanyol válogatott,az lesz a legjobb döntése!

foci-eredmenyek.hu · http://www.foci-eredmenyek.hu 2010.05.02. 13:36:56

@isssti: Igaz, de Gerának ott a helye a válogatottba... Kíváncsi vagyok meddig marad "Kúman"!

isssti 2010.05.02. 15:23:09

@dombovarivanda: Hát ha igy gondolod, javaslom adj be peticiót számára a "nemzet sportolója" cim odaitélésére.

..végülis a nemzeti cimer is csak egy mez: ma felveszem, holnap pedig le, s helyette egy másikat - valahogy igy gondolod rendbenlevőnek?

..kicsit olvasd át, s belátod: azért ez igy nagyon nincs rendben!

isssti 2010.05.02. 15:28:17

@somogg: veled majd akkor folytatok eszmecserét, ha esetleg hajlandó leszel fellépni az általam még elfogadottnak itélt kultúrális szintre: dolgozz rajta egy kicsit, s hidd el menni fog: szerintem nem vagy te ilyen egyszerű!

Addig pedig kellemes hülyézést és anyázást -kedved/tek és hangulatod szerint - MÁSSAL! ..ha ezt választod, én megértelek: végülis ez a könnyebb út!

isssti 2010.05.02. 15:47:22

@Leonard Zelig: Úgy emlékszem, a topik nem szigorúan vett nyelvhelyességi topic: ezt hozzád hasonlóan az viszi ezirányba, aki az érdemi témában nem tud újabb érvet/ellenérvet felmutatni.

Ami az általad emlitett -egyébként meglehetősen szánalmas görcsösséggel erőltetett - melléktémát illeti, utoljára mondom: figyelj a kedvedért l e l a ss i t o k kicsit: n e m k i v á n o k egy sport-etikai témájú fórumon nyelvtani(meglehetősen nevetséges-szánalmas) vitát folytatni sem egy hozzád hasonló dilettánssal, sem mással.

Nagyon OFF nem tartozik ide, de megjegyzem, történetesen nyelvtanár vagyok -úgyhogy javaslom: hátrább az agarakkal.
Az általad emlegetett "köcsögözés" -milyen szép, irodalmi kifejezés, igazi intellektuellre vall! -pedig már önmagáért beszél: ilyesmit csak az emleget, aki e területen otthonosan mozog ...csak a példa kedvéért: nekem sosem jutna eszembe ilyesmit felemlegetni, mégoly ellentétes véleményt valló ellen, mint pl. te - no de persze, nem vagyunk egyformák: kinek mi az erőssége!
..jól mondom, ugye kollega? ;o)

isssti 2010.05.02. 15:53:40

@foci-eredmenyek.hu: Kúmanervinek és "Mateuszlotárok" csak jönnek-mennek..bár ne igy lenne, s valamelyikük egetverő sikerei okán ittragadna!.., mindenesetre a hollandusnak max meglevő szerződése kitöltése néz ki- már ha az új vezetés lesz oly türelmes, hogy ezt kivárja!

Szóval én mernék fogadni Gera visszatérésére! :o)

zk 2010.05.03. 08:44:58

Jaj, mennyire nem érted az egész ügyet! Meg van néhány félinformációd, ami alapján cikket írsz. Szánalmas vagy Lacikával együtt! Már rég mindenki elfelejtette volna az egészet, ha 1 éve kerek-perec kijelenti, hogy mit is akar. De ő csak húzza mindenki agyát. Na mindegy. Hajrá Veszprém!