2010.04.14. 21:05

Megnyílt a pápakiállítás




Blanckenstein György, esperes-plébános és dr. Dietz Ferenc, polgármester beszédével nyílt meg április 11-én, vasárnap a Ne féljetek! című kiállítás, amelyet II. János Pál pápa születésének 90. évfordulójára szervezett a szentendrei római katolikus egyházközség.

A Kolping-ház udvarát a 16 órai kezdésre megtöltötte a helyi és környékből érkező látogatók csoportja. Megnyitóbeszédében az esperes-plébános - miután megemlékezett az előző napon tragikusan elhúnyt lengyel államfőről és kísérletéről - az 5 éve elhúnyt pápa haláláról és az ő halálának az emberekre tett hatásáról beszélt, illetve felidézte személyes emlékeit is, hiszen a Központi szeminárium spirituális vezetőjeként személyesen is találkozott II. János Pál pápával. Ezután dr. Dietz Ferenc, Szentendre város polgármestere emelte ki a pápa emberi nagyságát. Felhívta a jelenlévők figyelmét arra a tényre, hogy a mai világnak nagy szüksége van az olyan ikonokra, mint amilyen ő volt.

A kiállítás május 30-ig ingyenesen látogatható minden nap 10-18 óra között. A tárlat mellett számos kísérőrendezvény várja a látogatókat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ryzsy.blog.hu/api/trackback/id/tr821921836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.