2010.03.20. 20:36

Szentendrén is kitavaszodik




Tegnap, pénteken elkezdődött a Szentedrei Tavaszi Fesztivál. Mondhatom, nem ma illett ezt a témát kiposztolni, de azért ez most már így lesz, semmi kétség.

Mert hogy tegnap Kököjszivel, Bobojszával és Quimby-vel megkezdődött a rendezvénysorozat, amely nevével ellentétben nem kapcsolódik budapesti nagytestvéréhez. Az kifejezetten zenei és kiállítási témákra fókuszál világhírű művészekkel és csoportokkal, ez a szélesebb spektrumot szórja be, cserébe érte "csak" hazai sztárokkal. Persze ahogy a körtét az almával nem lehet összehasonlítani, úgy ennek a párhuzamnak is hamar vége lehetne, így maradjunk csak annyiban, nem bánjuk ezt a cserét.

Zenei felhozatalból azonban itt sincs hiány. A fent említetteken túl lesz még Hobo est, Bogányi Gergely koncert, és egy lemezbemutató koncert is: Lajkó Félix és A bokorból című album. És persze ha Szentendre, akkor kiállítás, nem is véletlen, hogy a kiállítóhelyeken lesz a nagyobb helyi szellem. Grafikai árverés a Malomban, ahol lesz még Csíkszentnihályi Róbert életmű kiállítás, az Erdész Galériában pedig Párizs-Budapest-Szentendre címmel nyílik tárlat.

 

Az egyéb művészeti ág kategóriában a Fédra Fitness, Kukorelly Endre irodalmi est és egy érdekességek várnak mindenkit többnyire a hétvégi estéken.

Jövő szombaton pedig "történelmi kosztümös felvonulás" lesz "Szentendre 1000 éves történelmének felidézése" céljából. Hogy a város ilyen nagy és kerek évfordulója kiben mekkora érdeklődést gerjeszt, igazán el tudnék vitatkozni.

Részletes program idekattintva.

A bejegyzés trackback címe:

https://ryzsy.blog.hu/api/trackback/id/tr741855364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.