Skanzen, REC és Móricz gimi: ezek a márciusban Magyarországra érkező Károly herceg és felesége, Kamilla programjának szentendrei állomásai - adja hírül a Magyar Távirati Iroda. A wales-i herceg március 18-án, azaz pont egy hét múlva jön Szentendrére.

A királyi család párja közép-európai körútra indul, amelynek része a Sólyom László köztársasági elnök által kezdeményezett négy napos magyarországi látogatás. A program fő témái a klímaváltozás valamint a környezet- és kulturális örökségvédelem, így nem csoda hát, hogy a látogatás fontos részévé vált a dunaparti város.

Az itt töltött napok fontos része lesz a Magyar Tudományos Akadémiában tett látogatás, ahol Károly herceg fiatal tudósokkal találkozik, és részt vesz egy klímaváltozással foglalkozó konferencián is.

Szentendrei tartózkodásuk alatt Kamilla hercegné a Móricz Zsigmond Gimnázium diákjai által előadott színdarabot és egy, a gimnáziumban megrendezett kiállítást tekint meg, amíg férje Sólyom Lászlóval a szintén a városban található Regionális Környezetvédelmi Központban tart megbeszélést. A program szentendrei részét a Skanzenben tett séta zárja.

A pár magyarországi programját a Dohány utcai zsinagóga, a Kalyi Jag együttes, az 1956-os forradalomról való megemlékezés, Sebestyén Márta és a péceli Ráday palota színesíti.

A bejegyzés trackback címe:

https://ryzsy.blog.hu/api/trackback/id/tr841830928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.