2009.12.02. 16:08

Te rasszista svájci

Címkék: vallás európa svájc




Kedves liberális barátaink egészen nyugodtan rázhatják a bal öklüket, valami bűzlik Svájcban. Nem egy Molnár Oszkár és nem is egy szélsőséges jobboldali csoport adott utasítást a likvidálásra, hanem egy egész nemzet.

Tegnap terjedt el a hír mindenfelé, hogy Svájcban bizony népszavazást tartottak vasárnap egy igen kényes ügyről. Az eredmény: nem építhetnek újabb minaretek és egyéb muzulmán épületek az országban. A totális felháborodás mögött azonban érdekes marad a kérdés: ugyan mi visz rá egy jómódú, intelligens látszatot keltő állampolgárokkal teli országot egy olyan lépésre, amit talán Izraeltől elhittünk volna, mert ugye tőlük miért nem, esetleg egy puskaporos balkán országról. Na de Svájcról?!

A legnagyobb ökölrázók vallásszabadságról szólnak. Pedig nemrég Olaszországban, a kereszténység központjában protestáltak muszlim hívők a mellett, hogy az iskolákban levegyék a falakról a kereszteket. Az Európai Emberi Jogi Bíróság pedig helyt adott ennek, és levetette a kereszteket.

Franciaországban a deuxieme generation, a már ott született nemzetiségek kérdésével küszködnek, a spanyoloknak Gibraltár az átok is úgy, mint áldás, Amszterdamban nem tudják, milyen is a holland ember, Németországban pedig nem kevés török nem beszél németül. Svájc pedig inkább úgy gondolta, nem a bevándorlás, hanem a harmadik világ felkarolása segíthet. Szülőföld program, érted. Svájc nemet mondott, a maga jómódú, intelligens polgáraival úgy véli, a vendég vegye föl a házigazda szokásait.

A bejegyzés trackback címe:

https://ryzsy.blog.hu/api/trackback/id/tr741569041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.