2009.12.01. 22:30

Barátom, Eric

Címkék: film foci képmás




Annak idején Keleti Márton Csodacsatár című filmjében szerepelt Puskás Ferenc, aki önmagát alakítva elmondta, hogy a sok gyakorlás teszi a mestert. Már az ötvenes években is, és persze ma is tudják, hogy egy filmben megjelentetni egy máshonnan ismert szupersztárt bizony jól mutat. Az angol Ken Loach filmjében a sztárcsapat Manchester United francia legendája, Eric Cantona a mozgatórugó.
A film eufóriájának megértéséhez persze tudni kell egy s mást Cantonáról. A vörösök hetese a kilencvenes évek közepén a csapat meghatározó embere volt. Mint francia, ez merőben különleges színfolt, mégis egyesek szerint az ő zsenialitása emelte olyan magasra a manchesteri csapatot, ahol azóta is van. Nem is csoda, ha 2001-ben a klub az évszázad játékosainak választotta.

A cikk a Képmás Magazinban folytatódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://ryzsy.blog.hu/api/trackback/id/tr451567573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.