2009.11.01. 09:46

A lehetetlen lehetséges




Ó, édes Istenem, ilyen feladatot bízni egy bölcsészre. Mégis hogy lehet... Avagy hogy kerül a cipő az asztalra, és miért nem Pásztor kollégáé az ilyen testhezálló feladat. Fizikáról szólni egy filmes oldalon?! Lehetséges!
Minden hendikepemet beszámítva igenis létezik olyan természtetudományos szakember, aki le tud nyűgözni tudásával. Főleg, ha eszének kincsét olyan gördülékeny és humoros stílusba is tudja csomagolni, mint Lawrence M. Krauss. Az új Stephen Hawking, mondják is rá, s nem is véletlen, hogy a közismert elméleti fizikus írta a könyv előszavát. Stephen Hawking Az idő rövid története című művével lett milliók előtt ismert és népszerű, s hitette el a hozzám hasonló csökkent agyúakkal, hogy a fizikát meg lehet érteni. Ezt teszi most Krauss is.

A cikk a Filmtekercs Fényportálon folytatódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://ryzsy.blog.hu/api/trackback/id/tr681490313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.