2009.09.12. 23:39

Méltó búcsú

Címkék: videó ciki




Lehet, sőt biztos, hogy ciki dolog a Budapest TV-vel példálózni, például úgy, hogy olyanokat mondunk, hogy "ott van például a Budapest TV". Úgyhogy ilyet nem mondok. Dehát azért ez mégiscsak egy generációs csoda. Mert egy generáció röhög rajta, egy másik pedig sírva vigad. Illetve kötőjel té. Mert a nemrég beszüntetett tv-adóra már csak emlékezni tudunk, ahogy az Freddie Mercury-ra. Videó megnéz, majd padlóról fölpofoz, és továbbolvas.

 

szólj hozzá: Queent énekelnek, Budapest TV

Az ember van úgy ezzel néha, hogy inkább nem megy be bizonyos mellékutcába, mert aztán rosszat álmodik. Vannak olyan szeletei ennek a tv-csodának is, mint való életünknek, amiről jobb, ha nem tudunk inkább. Ez a helyzet ezzel a videóval is, ami hát mondjuk csepp a tengerben. De a konferáló hölgy ruhája mellett, és amellett, ahogy kijelenti, hogy ez "archív felvétel" lesz, nem lehet elmenni. Az egész jelenet futurisztikus jellege égbekiáltó. Azon már meg sem lepődünk, hogyan kerül Freddie helyére egy nő. (Na jó, nem mondom, hogy nem arra gondoltak, de ez mindegy.) Ha ezen és a nő mozgáskutlúráján túljutunk, megjelenik egy wannabe Pavarotti, és persze egy háttérben táncoló pár, ami tovább erősíti bennem a tudatot, hogy rossz bolygóra költöztem.

Persze az egész felveti bennem újra a dilemmát, hogy ezek a csatornák tényleg ilyen hülyék, vagy valamit direkt művelnek így. És most nem a jósda- és gyógyítóvonalakról beszélek, mert azok egy jól működő üzleti modell vizuális kivetülései. Hanem arra, hogy akármikor ilyen műanyagcsatornára kapcsolok - amelynek ékes példája volt a fővárosi csatorna -, valahogy kevés az az érzésem, hogy itt mindenki idióta. Annál többet sejtek, mert akit esetleg normálisnak látnánk elsőre, ugyanúgy hülyének tetteti magát.

De ennek a korszaknak vége. A BPTV nagy kéksége óta csak mint rossz álomra emlékszünk, egy sötét, a valóságos, földi emberek számára ismeretlen mellékutcára. Valami végeérhetetlenül véget ért, és méltó búcsút csak ez a Freddie Mercury "tribute" állíthat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ryzsy.blog.hu/api/trackback/id/tr721378165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.