Címkék: magyar online




1. Megvolt ma az első moziprogram megszerkesztése. A Budapest Film irodáiban járva állt össze - és áll minden héten hétfő reggel - a szentendrei P’Artmozi heti programja, cikkíró feladata, jelen esetben május 8-14. között. Az általában borús hangulatú hétfő reggelek itt jól telnek. Jó így kezdeni a hetet: forgalmazók és mozi üzemvezetők, ha összeeresztetnek. Persze arról talán most jobb nem szót ejteni, hogyan kúsznak be az artok küszöb és a multiplexek acélbetétes bakancsai alatt szerényen és meghunyászkodva.

2. Ismét online filmfesztivál! Mint azt a Filmtekercs is megírta, a Filmklik ismét nem bír a fenekén maradni, s most már bemutatott és még ismeretlen francia filmjeit szedi elő egy online meeting erejére. A tavaly évvégi Európa Filmhéttel egybekapcsolt rendezvény sikerét minden bizonnyal az adta, hogy olyan film is bekerült a válogatásba, amely amúgy moziban nem volt látható. Ilyen volt a híradókban is hangos Litvinyenko dosszié. A februári, Filmszemlének tett gesztus is sokat tett hozzá a Filmklik népszerűségéhez, nem is beszélve, hogy pikpak a Croisette-en teremhetünk a Filmklik és a Cannes-i Filmfesztivál közös megállapodása értelmében.

3. Kis Vuk, a szégyenfolt! Noha minden bizonnyal a magyar webezők szedték össze azt a nyolcszázvalahány feketepontot, amelyek ilyen mélységekbe taszították kedvenc rókánk kalandjait, hogy pestiesen szóljak, ez a békafenék-helyezés így is gáz. Az átmenetileg az utolsó helyen is álló rajzfilm most “csak” a negyedik hátulról az IMDb világranglistáján - ahogy a Cinematrix is fölhívta figyelmünket. Hogy ez az „üzletember-producer-író” Gát Györgynek, a még kicsit helytelenül is reppelő Gangstának szól-e, vagy egyszerűen egy leírhatatlan mítoszrombolásról van-e szó, én nem tudhatom.

A bejegyzés trackback címe:

https://ryzsy.blog.hu/api/trackback/id/tr811357582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.